MAKARON SOBA PSZENNO-GRYCZANY BIO 250g - ARCHE
Opis
Makaron Soba to tradycyjny, azjatycki makaron, który jest wytwarzany dla Arche zgodnie z japońską tradycją i ręcznie zwijany w Europie. Zapewnia to wyjątkową konsystencję, a gryka nadaje mu lekko orzechowego smaku.
Tradycyjnie soba jest dodatkiem do bulionu dashi (klarowny bulion z płatków bonito, wodorostów i wody). Szczególnie dobrze komponują się z obfitymi daniami warzywnymi lub gulaszami.
Przygotowanie: do garnka wlać wodę i zagotować, dodać sól i makaron. Po sześciu minutach odcedzić makaron soba i krótko spłukać zimną wodą.
Składniki
70 % mąka pszenna [1]30 % gryka [1]
Z rolnictwa ekologicznego
Wartość odżywcza na 100 g
Zawartość energetyczna / spalania 1432 / 342 kj / kcal
tłuszcz 1,5 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,3 g
węglowodany 70,5 g
w tym cukier 1,2 g
białko 11,4 g
sól 0,00 g