Producent
Wysyłka w
Cena
-
od
do
Pomimo że w znacznej większości nie jesteśmy nadal świadomi dobroczynnego wpływu warzyw na nasz organizm, to jednak z badań naukowych wynika, że wybieramy je i tak częściej niż owoce. Wzbogacamy nimi popołudniowy obiad lub śniadanie o poranku, gdy chcemy, aby było zdrowsze. Jest to świetny wybór, gdyż zawierają one wodę oraz inne, cenne witaminy i minerały. Z tego powodu dietetycy zalecają regularne spożywanie pięciu porcji warzyw dziennie. Wynika to z przekonania, że właśnie taka ilość sprzyja jak najlepszemu funkcjonowaniu organizmu. W naszym sklepie posiadamy różnorodne warzywa ekologiczne. Wszystkie pochodzą zarówno z polskich, jak i zagranicznych upraw, gdzie do pielęgnacji nie używa się jakichkolwiek, szkodliwych środków chemicznych. W związku z tym warzywa bio są najlepsze dla Twojego zdrowia.
Czy warto jeść częściej warzywa?
Odpowiedź na to pytanie jest zdecydowanie twierdząca. Znajdujące się w warzywach liczne składniki odżywcze wpływają korzystnie na kondycję całego organizmu. Spośród nich najważniejszy jest szereg różnych witamin, które między innymi zwiększają odporność na infekcje oraz przyspieszają metabolizm. Warto również wspomnieć o żelazie, wapniu magnezie, potasie i cynku, które regulują z kolei gospodarkę kwasowo-zasadową. Błonnik zawarty na przykład w soczewicy i fasoli reguluje poziom cukru we krwi. Oprócz tego działa on przeciwnowotworowo i ułatwia walkę z otyłością. Woda, która jest głównym składnikiem organizmu, znajduje się natomiast w rzodkiewce, ogórku, cukinii czy papryce. Warto również dodać, że częstsze picie wody wpływa w dużej mierze na poprawę koncentracji. Poza tym odpowiednio zbilansowana dieta chroni między innymi przed cukrzycą, nadciśnieniem i krótkowzrocznością. Lekarze i dietetycy wymieniają kilka warzyw o szczególnych właściwościach prozdrowotnych - są to czosnek, marchew, cebula i pomidor.
Bio warzywa od firmy Ekolud
Dlaczego coraz więcej z nas kupuje warzywa w pobliskim warzywniaku, a nie w miejskim supermarkecie? Odpowiedź na to pytanie jest zasadniczo prosta. Chcemy jeść warzywa niepryskane, to znaczy takie, które uprawia się bez stosowania środków chemicznych. Z uwagi na to można powiedzieć, że są to typowo ekologiczne warzywa. Jeśli stawiasz na produkty pełnowartościowe, mamy dla Ciebie bogaty wybór bio warzyw. Wśród nich na pewno znajdziesz swoje ulubione. Często nie pojawiasz się w pracy z powodu grypy lub przeziębienia i jest to poważny problem dla Twojego pracodawcy? Głowa do góry. Czerwona papryka to dla Ciebie idealne rozwiązanie. Zawarta w niej duża dawka witaminy C wzmocni Twoją odporność w mgnieniu oka. Jesteś cukrzykiem i poszukujesz niskokalorycznego warzywa o niskiej zawartości cukru? Zwróć uwagę na bogate w szereg witamin bataty. Dzięki nim zyskasz cenne nawodnienie oraz wartościowy błonnik. Z kolei jeśli masz ochotę zjeść lekkostrawne i bogate w składniki odżywcze warzywo, to rukola będzie dla Ciebie najlepsza. Zachęcamy do zapoznania się z naszym pełnym asortymentem!
Czy warto kupować ekologiczne warzywa?
Żywność ekologiczna jest objęta ściśle określonymi zasadami produkcji, a jej proces nie wpływa negatywnie na środowisko. Zatem kupując warzywa od sprawdzonych dostawców możemy zadbać nie tylko o nasze zdrowie, ale także planetę. Ekologiczne warzywa są przede wszystkim zdecydowanie bardziej wartościowe. Posiadają dużą ilość cennych witamin i minerałów, które korzystnie wpływają na nasze zdrowie i dobre samopoczucie każdego dnia. Ekologiczne warzywa dzięki wysokiej zawartości witamin i naturalnych cukrów posiadają wyjątkowy zapach i smak, który sprawi, że nasze posiłki będą jeszcze pyszniejsze i bardziej aromatyczne. Ekologiczne warzywa to podstawa zdrowej i smacznej diety!
Warzywa ekologiczne najlepszej jakości
Coraz więcej osób decyduje się na zakup warzyw od sprawdzonych dostawców, zamiast w supermarkecie. Z czego to wynika? Współczesny konsument jest zdecydowanie bardziej świadomy wszechobecnej sztuczności i szkodliwej chemii występującej w żywności. Dlatego tak ważne jest, aby na naszych stołach znajdowały się produkty naturalne, zaufanego pochodzenia. Dzięki temu mamy gwarancję, że nasza codzienna dieta jest korzystna dla naszego zdrowia. Decydując się na warzywa ekologiczne firmy Ekolud możesz mieć pewność, że kupujesz produkty najwyższej jakości. Posiadamy szeroki wybór warzyw, dzięki którym przygotujesz pyszne i aromatyczne dania, a tym samym zadbasz o swoje zdrowie i samopoczucie.
Jak uprawia się warzywa bio?
Dostawcy żywności ekologicznej są zobowiązani zagwarantować, że ich uprawy nie są szkodliwe dla środowiska. Muszą zadbać o zrównoważoną produkcję pod względem ekonomicznym i ekologicznym. Ziemia wykorzystywana do uprawy warzyw powinna "czysta" i znajdować się z dala od ruchliwej ulicy, a do uprawy wykorzystuje się naturalne nawozy organiczne. Warzywa bio posiadają certyfikat, który wydawany jest przez akredytowane przez rząd jednostki certyfikujące. To gwarancja najwyższej jakości i wyjątkowego smaku!
Bio warzywa w Twojej kuchni
Nie bez powodu dietetycy podkreślają, że warzywa powinny być podstawą naszej codziennej diety. Są ważnym źródłem wielu składników odżywczych. Spożywanie warzyw każdego dnia wzmocni naszą odporność i dostarczy energii do działania. Przede wszystkim, do codziennego przygotowywania posiłków wybierajmy warzywa sezonowe. Kupując w sezonie mamy pewność, że produkty są świeże i możemy cieszyć się ich doskonałym smakiem. Warzywa bio świetnie sprawdzą się do przygotowywania pełnowartościowych posiłków dla całej rodziny!