Coraz więcej mówi się i pisze o tym, że odpowiednia dieta ma wpływ na nasze samopoczucie, zdrowie i sylwetkę. Wiele osób samodzielnie dochodzi do wniosku, że chciałoby poprawić swój sposób odżywiania, ponieważ chcą bardziej o siebie zadbać.
Przeglądając zasoby sklepu, bardzo łatwo jest dostrzec ekologiczne produkty, ponieważ nie wyglądają one tak idealnie, jak to jest w przypadku klasycznych. Wiadomo, że zamawiając, czy też robiąc zakupy w sklepie ekologicznym, ma się przekonanie, że całość pożywienia jest w pełni zdrowa. Dlatego jest to świetnym rozwiązaniem, z którego korzysta coraz więcej osób.
W sklepach konsumenci mają szeroki wybór jaj. Ich rodzaje różnią się między sobą nie tylko wartościami odżywczymi, ale i tym, jak traktowane są kury podczas hodowli. Warto zwrócić uwagę na rodzaj jaj, jaki się wybiera nie tylko ze względów etycznych, ale również zdrowotnych.
Nabiał gości w naszej codziennej diecie. Różnego rodzaju sery, jogurty czy mleko są doskonałym źródłem wapnia, białka oraz wielu innych minerałów i witamin. Przez ostatnie lata, coraz bardziej popularny stał się nabiał ekologiczny, który uznawany jest za zdrowszy od tradycyjnego. Z czego to wynika? Jak powstaje ekologiczny nabiał? Wszystkiego dowiesz się w tym artykule!
Spożywanie jesiennych warzyw i owoców, zwłaszcza tych ekologicznych, jak najbardziej ma pozytywny wpływ na zdrowie. Warto korzystać z takiej możliwości, gdy tylko ma się ku temu sposobność.
Ekologiczne produkty zwierzęce to doskonały wybór dla każdego, kto zwraca uwagę na swoją dietę i poświęca jej nieco więcej uwagi. Warto mieć więc świadomość, po co można sięgać, aby jeść smacznie, zdrowo i w sposób zbilansowany.
Marzec i kwiecień to miesiące zdominowane przez nowalijki, czyli warzywa pojawiające się po raz pierwszy w danym roku. Kuszą nas one intensywnymi kolorami i pięknym zapachem. Dla organizmu są prawdziwą bombą witaminową. Ale czy dotyczy to wszystkich nowalijek? Nie jest tajemnicą, że warzywa dostępne w hipermarketach, a także w wielu warzywniakach mogą być szkodliwe ze względu na środki chemiczne stosowane w ich uprawie. Dlatego świetną alternatywą dla takich warzyw są BIO nowalijki.

Lebensbaum to firma, która od 1979 roku – dzięki ekologicznym przyprawom, kawom i herbatom – zdobywa serca klientów na całym świecie. Powstała z inicjatywy Ulricha Waltera. To on, zauważając brak wymienionych produktów na niemieckim rynku, wyruszył w podróż po Europie i Azji, by poznać smaki, które później wprowadził do oferty swojego sklepu i oddał w ręce świadomych konsumentów.
Ten ruch sprawił, że teraz marka Lebensbaum jest absolutnie wyjątkowa i znana właśnie z produkcji ekologicznych przypraw, herbaty i kawy. Z wykorzystaniem starannie opracowywanych receptur, bez choćby grama ulepszaczy smaków i zbędnych dodatków. Produkty marki Lebensbaum odpowiadają na potrzeby osób zainteresowanych zarówno własnym zdrowiem, jak i dbałością o środowisko. Wszystkie pochodzą bowiem ze zrównoważonych upraw, w których nie stosuje się szkodliwej „chemii”. Potwierdzają to uznawane na całym świecie certyfikaty EKO.

Alce Nero – ekologiczna żywność prosto z Włoch
Alce Nero to firma zajmująca się dostarczaniem zdrowej, ekologicznej żywności i pozyskiwaniem jej w sposób zrównoważony i etyczny, z poszanowaniem ludzi i środowiska naturalnego. Na rynku obecna jest od lat 70. Śmiało można nazwać ją jednym z pionierów w produkcji żywności EKO i niezwykle oryginalną marką. Alce Nero oferuje bowiem pożywne, włoskie produkty, których nie sposób znaleźć w ofertach innych producentów w tej branży. Włoski bio producent jest również jedną z najbardziej rozpoznawalnych i lubianych marek przez naszych klientów. Goście naszego sklepu od lat z chęcią sięgają po makarony i sosy Alce Nero, zachwalając ich smak i zdrową sytość, jaką im podarowują.