Fasolka Adzuki BIO 400 g Eureko
Opis
Ekologiczna fasolka adzuki ma słodko - orzechowy smak. Spożywa się ją jako dodatek do ryżu i innych potraw zbożowych oraz do past, pasztetów, zup i potraw jednogarnkowych. Fasolę należy moczyć przez kilka godzin. Następnie przepłukać i gotować w świeżej wodzie do miękkości około 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.
Wartość odżywcza produktu na 100g: Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1534 kJ / 363 kcal
Wartość odżywcza produktu na 100g: Węglowodany (g): 63 g
Wartość odżywcza produktu na 100g: W tym cukry (g): 0
Wartość odżywcza produktu na 100g: Białko (g): 13 g
Wartość odżywcza produktu na 100g: Tłuszcz (g): 0,5 g
Wartość odżywcza produktu na 100g: W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,2 g
Wartość odżywcza produktu na 100g: Błonnik pokarmowy (g): 13 g
Masa netto [kg]: 0.4000
Produkt BIO: TAK
Produkt NATURALNY: TAK
Skład: fasola Adzuki* 100% * składnik pochodzący z kontrolowanych upraw ekologicznych
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Możliwe alergeny: Może zawierać gluten, orzechy oraz sezam.