FASOLKA CZERWONA KIDNEY BIO 5 kg - HORECA
Opis
SKŁADNIKI fasolka
kidney* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS: Ekologiczna
fasola Kidney (nerkowata) zaliczana jest do roślin strączkowych. Nazwa fasolki
pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Jest doskonałym źródłem błonnika i
białka roślinnego. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne
oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do
past i pasztetów. SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA uprzednio
namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do
miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod
koniec gotowania. WARTOŚĆ
ODŻYWCZA W 100 g Wartość
energetyczna - 1170 kJ / 279 kcal Tłuszcz
- 0,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g Węglowodany
- 29 g, w tym cukry - 2,2 g Błonnik
- 28 g Białko
- 26 g Sól
- 0,06 g ZALECANE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać
w suchym i chłodnym miejscu.
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
CERTYFIKAT BIO: jest
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
KRAJ POCHODZENIA: Chiny
Liczba sztuk na warstwie: 0
KRAJ POCHODZENIA SKŁADNIKÓW: Chiny
Masa netto (g): 5000
Liczba sztuk na palecie: 0
Wysokość opakowania zbiorczego (cm): 0.00