SOS SOJOWY SHOYU MNIEJ SOLI BIO 250 ML - LIMA
Opis
SKŁADNIKI
woda,
soja*, pszenica*, sól morska, alkohol, ocet*,
regulator kwasowości: kwas mlekowy, Koji (A.oryzae) (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Sos Shoyu
charakteryzuje się lekkim alkoholowym posmakiem - jest to wynik
fermentacji pszenicy. W związku z tym nadaje się do dłuższego gotowania,
najlepiej dodać go pod koniec przygotowania posiłku, aby sos nie utracił
charakterystycznego aromatu. Shoyu doskonale komponuje się z piklami, w
potrawach z woka, z ryżem, makaronem, sushi, sashimi i duszonymi warzywami.
Produkt
pasteryzowany.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 424 kJ/101 kcal
Białko - 10,4 g
Tłuszcz - 0,1
g
Węglowodany - 4,9 g,
w tym cukry - 0,4 g
Błonnik - 0,8 g
Sól -
10,2 g