QUINOA BIAŁA (KOMOSA RYŻOWA) BEZGLUTENOWA BIO 250 g - BIOGOL
Opis
SKŁADNIKI
ekologiczna
quinoa biała (komosa ryżowa) 100%.
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
zaleca się ziarno quinoa przelać gorącą wodą na
drobnym sicie, następnie gotować w proporcji 1:2 (1 porcja quinoa na 2 porcje
wody) przez około 25 minut. Posolić pod koniec gotowania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna 1638 kJ/388 kcal
Tłuszcz 6,8
g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 68 g
w
tym cukry 0 g
Błonnik 4,8 g
Białko 12 g
Sól 0
g
ZALECANE WARUKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
CERTYFIKAT BIO: jest
BEZ GLUTENU (deklaracja): BEZ GLUTENU (deklaracja)
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
KRAJ POCHODZENIA: Peru
Wysokość opakowania zbiorczego (cm): 15.00
KRAJ POCHODZENIA SKŁADNIKÓW: Peru
Liczba sztuk na palecie: 1920
Kraj Producenta: Polska
Liczba sztuk na warstwie: 240
Masa netto (g): 250