OLIWA Z OLIWEK EXTRA VIRGIN BIO 250 ml - LEVANTE
Opis
SKŁADNIKI
oliwa z oliwek
extra virgin* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Najwyższa kategoria
oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków
mechanicznych. Oliwa z pierwszego tłoczenia, na zimno. Może być wykorzystana
do zup, dań gotowych, sałatek, zimnych sosów, pieczenia ryb oraz
smażenia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 3389 kJ/ 824 kcal;
Tłuszcz - 91,6 g
w
tym:
kwasy tłuszczowe nasycone - 13,8 g
kwasy tłuszczowe jednonienasycone
- 68,5 g
kwasy tłuszczowe wielonienasycone - 9,3 g
Węglowodany - 0 g
w
tym cukry - 0 g
Białko - 0 g
Sól - 0 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu.
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
CERTYFIKAT BIO: jest
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
KRAJ POCHODZENIA: Włochy
PRODUCENT: LEVANTE (oliwy)
Wysokość opakowania zbiorczego (cm): 23.00
KRAJ POCHODZENIA SKŁADNIKÓW: Włochy
Kraj Producenta: Włochy
Liczba sztuk na palecie: 1800
Objętość netto (ml): 250
Liczba sztuk na warstwie: 360