IMBIR ŚWIEŻY BIO (OKOŁO 0,25 KG)
Opis
Imbir wyleczy nas nie tylko z przeziębienia, lecz także ukoi nerwy, złagodzi bóle stawów, migrenę i uchroni przed rakiem! Poza olejkiem eterycznym znajdziemy w nim związek fenolowy – gingerol, 2,3 g białka, 0,9 g tłuszczu, 2,4 g błonnika, 20 mg wapnia, 3,5 mg żelaza i 405 mg magnezu, 5 mg witaminy C, 0,16 mg witaminy B9 i 0,26 mg witaminy E. Co więcej, 100 g tej rośliny to tylko 67 kcal. Napar z imbiru poprawia trawienie, obniża cholesterol, wzmacnia odporność, chroni jelita, łagodzi mdłości, zwalcza migrenę, pobudza metabolizm, poprawia krążenie, wyostrza zmysły, uspokaja, zapobiega miażdżycy, odkaża i działa antywirusowo. Jedną z najcenniejszych właściwości imbiru jest jego działanie odtruwające. Zawarte w korzeniu substancje dezaktywują wiele toksycznych czynników w organizmie bez naruszania innych struktur i funkcji naszego ciała.