FASOLKA PINTO BIO 400 G - BIO PLANET
Opis
SKŁADNIKI
fasolka
pinto* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczna
fasolka pinto to dekoracyjna roślina strączkowa. Bordowe kropki sprawiają, że
dania z jej dodatkiem, nabierają oryginalnego i ciekawego wyglądu. Znakomicie
pasuje do dań z kukurydzą i ryżem, a także do zup, sosów, dań duszonych,
sałatek.
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
uprzednio
namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości
w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec
gotowania.
WARTOŚĆ
ODŻYWCZA W 100 g
Wartość
energetyczna - 1113 kJ / 264 kcal
Tłuszcz
- 1,1 g
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 45 g,
w
tym cukry - 0,6 g
Błonnik
- 15 g
Białko
- 11 g
Sól
- 0 g
ZALECANE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać
w suchym i chłodnym miejscu.