BULGUR (KASZA) BIO 5 kg - HORECA
Opis
SKŁADNIKI OPIS Ekologiczny
bulgur to rodzaj kaszy otrzymywanej z gotowanych, wysuszonych i gniecionych
ziaren twardej pszenicy durum. Polecamy jako dodatek do zapiekanek, sałatek,
farszów oraz jako składnik drugich dań. Bulgur
zalać lekko osolonym wrzątkiem w proporcji 1:2,5 (1 porcja kaszy na 2,5 porcje
wody), gotować bez przykrycia ok. 7 min. Następnie zdjąć z ognia, przykryć i
pozostawić do spęcznienia. WARTOŚĆ
ODŻYWCZA W 100 g Wartość
energetyczna - 1644 kJ / 388 kcal Tłuszcz
- 1,0 g, w
tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g Węglowodany
- 78 g w
tym cukry – 0,4 g Białko
- 13 g Sól
- 0 g INFORMACJA
ALERGENNA Produkt
może zawierać alergeny: orzeszki ziemne, orzechy, sezam,
soję. Przechowywać
w suchym i chłodnym miejscu.
kasza
bulgur z pszenicy durum* 100% (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
ZALECANE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
CERTYFIKAT BIO: jest
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
KRAJ POCHODZENIA: Turcja
KRAJ POCHODZENIA SKŁADNIKÓW: Turcja
Liczba sztuk na warstwie: 0
Masa netto (g): 5000
Liczba sztuk na palecie: 0
Wysokość opakowania zbiorczego (cm): 0.00