Producent
- ALTERNATIVA (2)
- ALTERNATIVA (kawy, lizaki) (1)
- AMYLON (5)
- BIO PLANET (7)
- BIO RAJ (konfekcjonowane) (1)
- BIO VEGAN (1)
- COSMOVEDA (kremy, pasty, masło klarowane, woda) (1)
- DARY NATURY (2)
- DECACER (1)
- DIET FOOD (1)
- DR ZDROWIE (1)
- EKOWITAL (3)
- HORECA (2)
- HORECA - pozostałe (1)
- OXFAM FAIR TRADE (2)
- RAPUNZEL (1)
- RAPUNZEL (kremy orzechowe, kostki, ketchupy, inne (1)
- ROYAL BRAND (aromaty) (1)
- VIANDS (1)
Wysyłka w
Cena
-
od
do
Sprawdź naszą ofertę ekologicznego cukru!
Cukier ekologiczny – duży wybór na Ekolud.pl
Cukier z przyjemnymi doznaniami i nie chcemy z niego rezygnować. Najbardziej popularnym rodzajem cukru jest biały cukier rafinowany, który w blisko 100 proc. składa się z sacharozy. Zbyt duże spożywanie tego rodzaju cukru ma negatywny wpływ na zdrowie. Powoduje próchnicę zębów, bóle stawów, artretyzm i otyłość. To tylko niektóre z negatywnych skutków działania tego rodzaju cukru. Naturalną alternatywą jest cukier bio. Ma nie tylko korzystniejszy wpływ na organizm człowieka, ale również rośliny, z których jest pozyskiwany, pochodzą z ekologicznych upraw. Cukier ekologiczny to nie jeden produkt tylko cały zbiór cukrów o różnych właściwościach. W naszym sklepie znajdziesz ekologiczny cukier taki jak: cukier cynamonowy, cukier cytrynowy, cukier różany, cukier kokosowy, cukier trzcinowy, bio cukier waniliowy, erytrytol i cukier z agawy.
Bio cukier – postaw na naturalne substancje
Tradycyjny cukier rafinowany można zastąpić wieloma innymi ekologicznymi produktami. Nie tylko świetnie smakują i są ekologiczne, ale również mogą być źródłem wielu minerałów i cennych witamin. Oferujemy Państwu substancje słodzące, w której znajduje się najlepszy, naturalny cukier. Są to najlepsze rodzaje cukru, które nie działają destrukcyjnie na organizm.
Cukier Bio – zalety
Zachęcamy do zapoznania się szczegółowo z naszą ofertą ekologicznych cukrów. Znajdą tam Państwo na przykład cukier kokosowy, który jest źródłem witamin B i C oraz takich minerałów jak potas, magnez i żelazo. Cukier różany nie zawiera konserwantów i sztucznych aromatów. Erytrytol występujący naturalnie w pyłach kwiatów i owocach jest łagodny i delikatny. Organizm ludzki nie metabolizuje go, więc nie dostarcza żadnych zbędnych kalorii. Cukier cynamonowy pozytywnie wpływa na zawartość glukozy we krwi, a ponadto tak jak cynamon jest pomocny przy wzdęciach, bólach żołądka, skurczach i problemach z apetytem. Nasz bio cukier cytrynowy nadaje się do wypieków i sałatek. Słodząc nim herbatę, nadamy jej oryginalnego smaku. Znajdziesz też u nas syrop z agawy, który jest trzykrotnie słodszy od tradycyjnego cukru, a co za tym idzie dużo bardziej wydajny.
Ekologiczny cukier – dlaczego warto wybrać?
Cukier ekologiczny jest cukrem pochodzącym z roślin ekologicznie uprawianych. Takie uprawy posiadają certyfikaty ekologiczne. Oznacza to, że na uprawy nie stosuje się mocnych środków ochrony roślin, a opiera się tylko na naturalnych środkach. Produkty są również pakowane w ekologiczne i biodegradowalne opakowania. Kupując bio cukier, dbasz nie tylko o swoje zdrowie, ale również całej planety.