PASTA CURRY TANDOORI BIO 190g - SANCHON
Opis
PASTA CURRY TANDOORI BIO 190g - SANCHON
Opis: Tradycyjna pasta przyprawowa z kuchni północnoindyjskiej. Jej aromat jest aromatyczny i korzenny z delikatną nutą imbiru i tamaryndowca. Szczególnie nadaje się do przepisów Tandoori (klasyczne indyjskie danie do pieczenia), do rafinowania i marynowania tofu, ryb lub drobiu, a także dań ziemniaczanych, warzywnych i ryżowych.
SKŁADNIKI: Olej słonecznikowy*, woda, ocet brandy*, mieszanka curry* (imbir*, słodka papryka*, buraki*, cynamon*, kminek*, kolendra*, czosnek*, czarny pieprz*, pieprz cayenne*), sól morska, koncentrat pomidorowy*, tamaryndowiec*, surowy cukier trzcinowy*, skrobia kukurydziana* (*certyfikowany składnik ekologiczny).
ALERGANY: soja.
Certyfikacja: DE-ÖKO-013.
Pochodzenie: Rolnictwo UE/ Spoza UE.
Wartość odżywcza w 100 g | |
Energia | 1473 kJ / 356 kcal |
Tłuszcz | 31 gramów |
- w tym nasycone | 3,9 grama |
Węglowodan | 12 gramów |
- w tym cukry | 9,9 grama |
Białko | 6,5 grama |
Sól | 8 gramów |
Najlepiej spożyć do: data na opakowaniu. Zamknięte przechowywać w ciemnym i suchym miejscu.