MAKARON CASERECCE MOLISANE 29 500G - LA MOLISANA





Opis
MAKARON CASERECCE MOLISANE 29 500G - LA MOLISANA
Rigatoni to forma makaronu, która swój początek ma w Rzymie. Pasta ma charakterystyczny szeroki przekrój oraz żłobkowanie po zewnętrznej stronie. Makaron powstaje ziaren pszenicy najwyższej jakości oraz wody źródlanej. Charakteryzuje się delikatnie porowatą strukturą dzięki temu świetnie utrzymuje na sobie wszystkie sosy. Wytwarzany na matrycach z brązu. Produkt importowany bezpośrednio z Włoch.
Składniki: pszenica durum (semolina z włoskich upraw), woda
Alergeny: gluten.
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i ciemnym miejscu.
Czas gotowania: 11 minut (al dente). Do ugotowania 100 gram makaronu potrzeba średnio 1 litra wody i 7 gram soli.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna - 1489 kJ / 351 kcal
Tłuszcz - 1 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g
Węglowodany - 70,0 g
- w tym cukry - 4,0 g
Białko - 14,0 g
Błonnik - 3,0 g
Sól - 0,02 g