MĄKA BEZGLUTENOWA NA PIZZĘ CHLEB 1 kg - CAPUTO
Opis
MĄKA BEZGLUTENOWA NA PIZZĘ CHLEB 1 kg - CAPUTO
MĄKA ZAPAKOWANA W ORYGINALNE OPAKOWANIA PRODUCENTA! IMPORTOWANA BEZPOŚREDNIO Z WŁOCH!
Produkt wykonany z wyselekcjonowanych surowców bezglutenowych. Idealny do przygotowywania pikantnych wypieków, takich jak pizza, chleb i focaccia.
Nietolerancja glutenu nie oznacza rezygnacji ze smaku i przyjemności, jaką daje dobra pizza czy pachnący chleb. Właśnie z tego powodu narodziła się FioreGlut Pizza e Pane, bezglutenowa mąka od Mulino Caputo zaprojektowana jako produkt wszechstronny, wydajny i smaczny.
Składniki: bezglutenowa skrobia pszenna, dextroza, skrobia kukurydziana, mąka gryczana, skrobia ryżowa, błonnik (babka płesznik), substancja zagęszczająca: guma guar, aromaty.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna - 1516 kJ / 357 kcal
Tłuszcz - 0,3 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g
Węglowodany - 87,9 g
- w tym cukry - 3,5 g
Błonnik - 6,2 g
Białko - 0,6 g
Sól - 0,1 g
Producent: Corso San Giovanni a Teduccio 55, 80146 Neapol, Włochy.