BUDYŃ MORELOWY BEZGLUTENOWY BIO 40 g - AMYLON
Opis
SKŁADNIKI
skrobia
kukurydziana*, suszone morele* (8 %), aromat naturalny morelowy
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Produkt
bezglutenowy.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Z ½
l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać ½ szklanki. Do pozostałego mleka dodać 2
łyżki cukru (ok. 40 g) i pozostawić do zagotowania.
Do ½ szklanki mleka
wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać. Do gotującego się mleka wlać
rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia.
Gotowy budyń jest
przeznaczony do szybkiego spożycia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
produktu:
Warość energetyczna - 1480 kJ / 349 kcal
Tłuszcz
< 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone < 0,1 g
Węglowodany
- 86 g
w tym cukry - 5,9 g
Białko < 0,5 g
Sól -
0,02 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
CERTYFIKAT BIO: jest
BEZ GLUTENU (deklaracja): BEZ GLUTENU (deklaracja)
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
TARGI BIO PLANET: TARGI BIO PLANET
r: TBP NR
KRAJ POCHODZENIA: Czechy
PRODUCENT: AMYLON (budynie, galaretki,kisiele,cukry, skrobie
Wysokość opakowania zbiorczego (cm): 13.00
Kraj Producenta: Czechy
Masa netto (g): 40
Liczba sztuk na warstwie: 510
Liczba sztuk na palecie: 3570