Producent
- ALCE NERO (1)
- ALLFAIR (2)
- ALTERNATIVA (2)
- BECKS COCOA (kakao, czekolady do picia na gorąco) (1)
- BIO KONTYNENTY (EUROPA, AZJA, AMERYKA) (3)
- BIO PLANET (1)
- BIO VEGAN (1)
- CRETA CAROB (produkty z karobu) (2)
- ECOR (1)
- OHO (2)
- PIZCA DEL MUNDO (czekolady, kawy, yerba mate FT) (1)
- REGILAIT (1)
- TERRA ETICA (1)
- TERRA ETICA (czekolady, czekolady do picia, kakao (1)
- VIVANI (1)
Wysyłka w
Cena
-
od
do
Kakao naturalne to wbrew pozorom nie produkt, który znajdziemy na sklepowych półkach w plastikowych pojemnikach z grafiką przyjaznego misia. To prawdziwe znali już Majowie i Aztekowie. Pochodzi ono ze sproszkowanych nasion owoców kakaowca, a kiedyś uznawane było nawet za napój bogów. Nic dziwnego, ma bowiem wiele prozdrowotnych właściwości i jest cennym źródłem przeciwutleniaczy.
KAKAO INSTANT FAIR TRADE BEZGLUTENOWE BIO 250 G - ALTERNATIVA
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 4 dni
KAKAO SPROSZKOWANE O OBNIŻONEJ ZAWARTOŚCI TŁUSZCZU BIO 200 G - BIO AMERYKA
Dostępność: brak towaru
KAKAO W PROSZKU CRIOLLO FAIR TRADE BEZGLUTENOWE BIO 250 G - BECKS COCOA
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 4 dni
KAKAO W PROSZKU FAIR TRADE BEZGLUTENOWE BIO 150 G - ALTERNATIVA
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 4 dni
KAKAO Z GUARANĄ, IMBIREM I KUKRKUMĄ BEZGLUTENOWE BIO 100 G - OHO
Dostępność: brak towaru
KAROB MIELONY DO ZAPARZANIA BEZGLUTENOWY BIO 300 G - CRETA CAROB
Dostępność: brak towaru
NAPÓJ KAKAOWY W PROSZKU INSTANT FAIR TRADE BIO 400 G - ALLFAIR
Dostępność: brak towaru
Niestety uprawy kakaowca nie wyglądają już tak, jak kiedyś. Dziś przyspiesza się ich wzrost, wpływa na wielkość nasion, a przecież nie o to chodzi. Dlatego też proponujemy Ci kakao w proszku w stu procentach pochodzące z upraw ekologicznych, gdzie ingerencję człowieka we wzrost i dojrzewanie nasion kakaowca ograniczono do minimum. Prawdziwe kakao ma najwięcej właściwości, jest także najlepsze ze względów smakowych.
Składnik wypieków i nie tylko - prawdziwe kakao
Kakao bez cukru ma mnóstwo zastosowań w kuchni. Wykorzystywane jest na przykład do przygotowywania napoju kakaowego na bazie mleka lub wody. Z dodatkiem ksylitolu będzie smakować jak popularny wybór dzieci złotego pokolenia. Kakao prawdziwe świetnie sprawdza się także jako dodatek do owsianki, jogurtu, deserów i koktajli. Tak jak już wspominaliśmy, będzie dobrym wyborem do wypieków, zarówno zmieni kolor ciasta, jak i jego smak. Dla wszystkich fanów kremów czekoladowych mamy świetną wiadomość. Połączenie naszego kakao z awokado lub mieloną fasolą pozwoli stworzyć niezwykle zdrowy, kaloryczny i przepyszny krem, który warto dodać do deserów lub kanapek. Jak widzisz, zastosowań kakao w kuchni jest wiele. Z pewnością jedno z nich przypadnie Ci do gustu! Zachęcamy więc do zakupu prawdziwych zmielonych nasion kakaowca!
Właściwości naturalnego kakao
Wiele osób zastanawia się, dlaczego ekologiczne kakao jest lepsze od zwykłego. Przede wszystkim ma więcej właściwości prozdrowotnych. To świetne źródło przeciwutleniaczy, co więcej obniża ryzyko cukrzycy. Kakao chroni ponadto nasz układ sercowo-naczyniowy i wspomaga procesy odchudzania. Ponadto poprawia również pamięć i koncentrację oraz polepsza nastrój. Ma właściwości pobudzające i zwiększające płodność. Korzystnie wpływa na zęby oraz warunkuje długowieczność. Warto zatem dodawać kakao codziennie do śniadania - na przykład do owsianki.
Kakao dla dorosłych i instant dla dzieci
Kakao ziarna dla fanów świeżo zmielonych nasion, kakao w proszku lub instant dla dzieci - wszystkie te warianty znajdziesz w naszej ofercie. Proponujemy kakao dla każdego, w tym specjalne kakao bezglutenowe. Dzięki temu jesteśmy pewni, że wszyscy będą mogli zrobić u nas zakupy i skosztować pysznego, przede wszystkim prawdziwego kakao z certyfikatem EKO oraz BIO. Przygotowaliśmy produkty od różnych znanych dostawców. Możesz wybierać pomiędzy innymi pojemnościami oraz ilościami opakowań. Zachęcamy do przejrzenia wszystkich możliwości w tej kategorii, w sklepie Ekolud nie brak różnorodności. Z pewnością znajdziesz kakao w proszku lub w ziarnach, które przypadnie Ci do gustu zarówno pod względem walorów smakowych, jak i zdrowotnych!