Koszyk: (pusty)
do kasy suma: 0,00 zł
Menu
img

Sery są dla wielu nieodłączną częścią ich diety. Nic dziwnego, są po prostu pyszne, a dodatkowo bogate w wapń i inne witaminy i minerały. Nie brak im także białka czy tłuszczy, które są w końcu potrzebne w naszej diecie. Nic więc dziwnego, że jako sklep ze zdrową żywnością, w której czekają na Ciebie głównie produkty ekologiczne i te z certyfikatem BIO, przygotowaliśmy ofertę serów. Oczywiście nie są to tradycyjne produkty dostępne we wszystkich sklepach stacjonarnych. Nasze sery muszą przejść rygorystyczne testy, a ich produkcja musi odbywać się w odpowiednich warunkach!

Sery eko to nie tylko żółty ser z mleka krowiego, a wiele ciekawych propozycji przygotowywanych często według tradycyjnych receptur. Właśnie dlatego są tak smaczne i coraz chętniej wybierane przez naszych klientów. Co dokładnie dla Ciebie przygotowaliśmy? Sprawdź!

Sery różnego pochodzenia!

Sery ekologiczne to przede wszystkim karpackie hucułki lub homilka. Bardzo popularne w tamtym regionie, pyszne, wędzone i aromatyczne, ale również dosyć słone więc nie dla każdego. Mimo wszystko gorąco je polecamy! Sery bio w naszym sklepie to w dużej mierze produkty przygotowywane z mleka koziego. Mamy na przykład kulki serowe o smaku czosnku i ziół w oleju. Nie brak kozich serów dojrzewających czystych lub z dodatkami, na przykład kozieradką. Dla wszystkich przygotowaliśmy sery owcze bio bardzo ciekawy zamiennik dla produktów krowich i kozich.

Sery krowie, kozie, owcze to nie koniec propozycji, jakie czekają na naszych klientów. Jeśli szukasz czegoś zupełnie nowego, czego wcześniej mogłeś nie próbować, a bardzo byś chciał, polecamy eko sery z mleka bawolego. Co w nich takiego wyjątkowego? Fakt, że mają więcej laktozy, niż znajduje się w mleku krowim, a jest lepiej tolerowane przez osoby z nietolerancją na cukier mleczny. 

Ser ekologiczny na ekolud.pl

Ser to pokarm, który od niepamiętnych czasów zachwyca podniebienia ludzi na całym świecie. Już sam moment, w którym posmakujesz go po raz pierwszy, to poczujesz różnorodność na podniebieniu i zakochasz się w doznaniach przekazywanych przez jego konsystencję oraz aromat. Konsumenci cenią jakość i coraz częściej chcą wybierać produkty, które szanują zwierzęta i dbają o zdrowie ludzi. Dlatego wybierają sery bio.

Ekologiczne sery – czym są?

Sery ekologiczne, które oferujemy to powrót do natury. Wytwarza się je z mleka zwierząt takich jak kozy, krowy i owce. Zwierzęta te hodowane są w sposób naturalny na diecie opartej na naturalnych pokarmach, które są wolne od chemii. Sery ekologiczne muszą być zgodne z europejskimi przepisami, które przestrzegają zgodności z unijnymi normami rolnictwa ekologicznego.

Sery bio – czym jest rolnictwo ekologiczne?

Rolnictwo ekologiczne opiera się na zasadach przyjaznych zwierzętom i środowisku. Ekologiczna produkcja zwierzęca uwzględnia wypas na świeżym powietrzu i ekologiczną paszę dla zwierząt. Najlepiej wyprodukowaną w samym gospodarstwie, wolną od pestycydów i herbicydów. Podlega także ścisłym przepisom w zakresie dobrostanu zwierząt i opieki weterynaryjnej. Jedną z podstawowych zasad tego typu hodowli jest zachęcanie do powiązania zwierząt ze środowiskiem. Oznacza to, że zwierzęta mają więcej przestrzeni i komfortu. W opiece weterynaryjnej pierwszeństwo ma profilaktyka, dając pierwszeństwo naturalnemu leczeniu nad antybiotykami. Wybór ras najlepiej dostosowanych do środowiska ma kluczowe znaczenie dla zapobiegania chorobom. Rolnictwo ekologiczne ma na celu zmniejszenie stresu zwierząt przez całe ich życie w możliwym zakresie.

Jakie są zalety sera ekologicznego?

Korzyści lub zalety serów ekologicznych w porównaniu z tymi uzyskanymi w wyniku przemysłowej hodowli jest wiele. Najważniejsze to:

Sery ekologiczne są przyjazne dla środowiska

Ponieważ zwierzęta są żywione na pastwisku lub paszy bez pestycydów, to w dużym stopniu zapobiega to zanieczyszczeniu wody, powietrza i gleby, a zatem nie przyczynia się do zmiany klimatu.

Sery bio lepsze dla twojego zdrowia

Bezpośrednią konsekwencją tego, że zwierzęta były hodowane i karmione bez użycia środków chemicznych, takich jak hormony czy antybiotyki, otrzymywane produkty są zdrowsze dla ludzi. Ponadto ten rodzaj sera zawiera mniej tłuszczów nasyconych niż ten pozyskiwany z intensywnej hodowli.

Sery ekologiczne lepiej smakują

Podczas produkcji sera ekologicznego nie dodaje się żadnych dodatków. W ten sposób przebija się prawdziwy smak surowca bez substancji maskujących.

© Remedy Template by Maxsote
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl