ZAKWAS CHLEBOWY QUINOA W PROSZKU BEZGLUTENOWY BIO 20 G - BIO VEGAN
Opis
SKŁADNIKI
ekologiczna
zmielona quinoa
OPIS
Wystarcza na
uzyskanie ok. 750 g chleba.
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Składniki: 1 saszetka zakwasu chlebowego quinoa bio
20 g Biovegan, 350 g mąki gryczanej, 150 g mąki sojowej, 1 saszetka drożdży
suszonych bezglutenowych bio 9 g Biovegan, 1 łyżeczka soli, 375 ml letniej
wody.
Przygotowanie: dokładnie wymieszać wszystkie suche składniki. Dodać
wodę i dobrze wyrobić. Przykryć i odstawić na 1 godz. w ciepłe miejsce.
Następnie zagnieść ponownie i umieścić w wysmarowanej formie do chleba.
Umieścić w zimnym piecu wraz z miseczką wody. Piec w temperaturze 180 st. C
przez ok. 60 min. Pozostawić do wystygnięcia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Warość energetyczna: 1632 kJ / 390 kcal;
Tłuszcz: 2,42
g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,35 g;
Węglowodany: 80,0 g;
w
tym cukry: 2,0 g;
Błonnik: 2,47 g;
Białko: 9,71 g
Sól: < 0,01
g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu