WEGAŃSKIE NUGGETSY Z CIECIERZYCĄ I ORZECHAMI WŁOSKIMI BEZ LAKTOZY BEZGLUTENOWE BIO 200 G - SAYVE
Opis
SKŁADNIKI
skrobia z
pszenicy* (bez glutenu), woda, mąka kukurydziana* 17%, olej
kokosowy*, orzechy włoskie* 5,3%, mąka z ciecierzycy* 4,6%,
sól, cukier trzcinowy*, naturalne aromaty, regulator kwasowości: kwas cytrynowy,
czosnek w proszku* (*składniki ekologiczne)
OPIS
Produkt roślinny z ciecierzycą, orzechami włoskimi. Odpowiedni dla wegan.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Energia: 1498 kJ/ 358 kcal;
Tłuszcz: 19,2 g,
w tym kwasy
nasycone: 13,0 g;
Węglowodany: 42,1 g,
w tym cukry: 0,7 g;
Błonnik:
2,2 g;
Białko: 3,1 g;
Sól:1,34 g.
INFORMACJA
ALERGENNA
Może zawierać orzeszki
ziemne i inne orzechy.
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
smażyć na oleju w
temperaturze 180-190 stopni C przez 1-1,5 minuty. Podczas
smażenia produkt należy obracać. Alternatywnie: piec w piekarniku w temperaturze
180 stopni C przez 15 minut do uzyskania złoto-brązowego
koloru.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w
temperaturze poniżej 10 stopni C. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.