TORTELLONI Z KASZĄ JAGLANĄ, SZPINAKIEM, TOFU, SEITAN BIO 250 G - PASTA FRESCA ROSSI
Opis
SKŁADNIKI
makaron*:
semolina z pszenicy durum*, woda, gluten pszeniczny*,
nadzienie*: tofu* 31,3% (14,1% masy całkowitej) (woda, soja*),
seitan* 13,4% (6% masy całkowitej) (mąka pszenna*, woda, sos
sojowy* (woda, ziarna soi*, mąka pełnoziarnista z
pszenicy*, sól), imbir*), szpinak* 12,5% (5,6% masy
całkowitej), bułka tarta* (mąka z pszenicy, drożdże, sól),
kasza jaglana* 11,7% (5,3% masy całkowitej), płatki ziemniaczane* (ziemniaki*,
aromaty*), sos sojowy* ( woda, ziarna soi*, mąka pełnoziarnista
z pszenicy*), drożdże* suszone, mąka jaglana* 1,7% (0,8% masy
całkowitej), sól.
łącznie), sól*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Zawiera 2 porcje.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Czas
gotowania 2-3 min.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna 823 kJ/195 kcal;
Tłuszcz
- 1,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone -0,32 g
Węglowodany
- 34,45 g
w tym cukry -1,45 g
Błonnik - 2,0 g
Białko - 8,9
g
Sól - 0,93g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temp. 0°C/+4°C. Po otwarciu
spożyć w ciągu 3 dni.