RISOTTO Z DYNIĄ BIO 250 G BAULE VOLANTE - ECOR
Opis
Opakowanie zawiera 3-4 sugerowane porcje. Sposób przygotowania: Ugotuj zawartość opakowania z dodatkiem 1 łyżki oliwy z oliwek lub masła do mementu zbrązowienia. Następnie dodaj białego wina. Dodaj gorącego bulionu (650-750ml_ i gotuj przez 15-17minut często mieszając. Po ugotowaniu dodaj masło i parmezan dla bardziej kremowej konsystencji.
Wartość odżywcza produktu na 100g: Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1450 kJ / 342 kcal
Wartość odżywcza produktu na 100g: Węglowodany (g): 72,6
Wartość odżywcza produktu na 100g: W tym cukry (g): 0,1
Wartość odżywcza produktu na 100g: Białko (g): 8,3
Wartość odżywcza produktu na 100g: Tłuszcz (g): 1,4
Wartość odżywcza produktu na 100g: W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,5
Wartość odżywcza produktu na 100g: Błonnik pokarmowy (g): 2,9
Masa netto [kg]: 0.2500
Pochodzenie: Włochy
Produkt BIO: TAK
Skład: Ryż Carnaroli* 93,6%, dynia* 6%, cebula*. Może zawierać gluten i soję.
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Pakowane w atmosferze ochronnej. Najlepiej sporzyć przed: data na boku opakowania.
Możliwe alergeny: gluten, soja