PASTA Z TAMARYNDOWCA BIO 135 G - COSMOVEDA
Opis
SKŁADNIKI
tamaryndowiec*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Pasta
stosowana jest do wielu azjatyckich dań np. pad tai, do wyrobu napojów, sosów,
dipów, dresingów, kwaśnych zup oraz wszelkich dań wymagających kwaśnego smaku.
Jest jednym z podstawowych składników sosu worcester.
Charakteryzuje się
interesującym słodko-kwaśnym smakiem.
Można z niej przygotować odświeżający
napój dając jedną łyżeczkę pasty z tamaryndowca i cukier (do smaku) na 250ml
wody.
WARTOŚĆ
ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość
energetyczna: 460 kJ/ 108 kcal
Tłuszcz:
0,2g
W
tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1g
Węglowodany: 24,3
g
W
tym cukry: 11,2 g
Białko: 2,3 g
Sól: 0
g
ZALECANE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych w temperaturze 4-8 st. C i spożyć w ciągu kilku miesięcy.