PANINI CEREAL - BUŁKI WIELOZIARNISTE BEZGL. BIO 165 G - SCHAR BIO
Opis
Ekologiczne, bezglutenowe bułki wieloziarniste. Opracowane specjalnie dla osób nietolerujących glutenu. Sposób przygotowania: Piec we wstępnie nagrzanym piekarniku w temperaturze 200st.C przez 10 minut.
Wartość odżywcza produktu na 100g: Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1106/264
Wartość odżywcza produktu na 100g: Węglowodany (g): 34
Wartość odżywcza produktu na 100g: W tym cukry (g): 0,5
Wartość odżywcza produktu na 100g: Białko (g): 5,7
Wartość odżywcza produktu na 100g: Tłuszcz (g): 9,2
Wartość odżywcza produktu na 100g: W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 1,2
Wartość odżywcza produktu na 100g: Błonnik pokarmowy (g): 12
Masa netto [kg]: 0.1650
Pochodzenie: Niemcy
Produkt BIO: TAK
Produkt BEZGLUTENOWY: TAK
Produkt WEGETARIAŃSKI: TAK
Produkt WEGAŃSKI: TAK
Skład: woda, skrobia kukurydziana*, pełnoziarnista mąka z amarantusa* 12%, zakwas* 10% (mąka ryżowa*, woda), siemię lniane* 3%, SEZAM* 3%, ziarno słonecznika* 3%, olej słonecznikowy*, mąka ryżowa* 2%, płatki quinoa* 2%, włókno roślinne (psyllium)*, błonnik jabłkowy*, białko groszku, drożdże*, dekstroza*, sól morska, substancja zagęszczająca: guma guar*, guma ksantanowa; przyprawy*. *składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych.
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu opakowanie należy ponownie zamknąć a chleb spożyć w ciągu kilku dni lub natychmiast zamrozić.
Możliwe alergeny: soja, łubin, jaja
Alergeny: sezam