MUS BRZOSKWINIOWY BIO 250g - Rigoni di Asiago
Opis
MUS BRZOSKWINIOWY BIO 250g - Rigoni di Asiago
Fiordifrutta z Rigoni di Asiago oznacza radość ze świeżych, prawdziwych owoców w jakości ekologicznej. Fiordifrutta jest obecnie dostępna w 20 różnych odmianach. Doskonały owocowy smak Fiordifrutty ma dwa powody: z jednej strony Fiordifrutta jest mieszana w temperaturze tylko 25 ° C i krótko pasteryzowana w szklance. Z drugiej strony Fiordifrutta jest słodzona cukrem jabłkowym DolceDì, fruktozą, którą Rigoni wytwarza z jabłek uprawianych ekologicznie w specjalnie opracowanym procesie. Dlatego zawartość cukru w Fiordifrutcie jest o około 30%, a Glyx (indeks glikemiczny) o 40% niższy niż w konwencjonalnych środkach do smarowania pieczywa owocowego – a to oznacza, że zawartość owoców w Fiordifrutcie wynosi 99%! Wszystkie przetworzone owoce pochodzą z kontrolowanych upraw ekologicznych, częściowo z własnego, częściowo z upraw kontraktowych. Ekologiczne konfitury owocowe Fiordifrutta są idealne do smarowania, ale nadają się również do napojów mieszanych, deserów lub do wypieków.
Brzoskwinie dojrzewają od połowy maja do końca września. Owoce są bogate w potas i bardzo łagodzą pragnienie. Pochodzą głównie z Emilii-Romanii. Smak: Słodki i aksamitny, bardzo pachnący. Kombinacje i zalecenia: Idealny z mascarpone lub jako pasta na plasterek sucharów. Idealne śniadanie lub przekąska pomiędzy nimi.
- 100% z owoców, bez dodatku cukru
- Czysty sok jabłkowy jako substancja słodząca (30% mniej kalorii niż tradycyjne pasty owocowe)
- 1,5 kg ręcznie zbieranych owoców na słoik 250 g
- Owocowo-świeża pasta do smarowania owoców
- Nie zawiera barwników, konserwantów, aromatów
Masa netto 250g
Składniki: Brzoskwinie 65%, sok jabłkowy, substancja żelująca: pektyna
Wartości odżywcze w 100g: Wartość energetyczna kJ / kcal: 670 kJ / 131 kcal. Tłuszcz: 0 gr. w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 gr. w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 0 gr. Węglowodany: 37,6 gr. w tym cukry: 37,2 gr. Białko: 0 gr. Sól: 0,07 gr