MASŁO KLAROWANE GHEE BIO 340 ML - AMYLON
Opis
SKŁADNIKI
Bezwodny
tłuszcz mleczny* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Masło Ghee czyli
inaczej zwane masło klarowane powstaje poprzez długotrwałe powolnepodrzewanie.
W wynikutegoprocesu powstaje czysty tłuszcz mlecznybez zawartości wody i białka
mlecznego.Masło Ghee idealnie nadaje się do głębokiego smażenia i
pieczenia, a także do gotowania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 3677 kJ / 878 kcal
Tłuszcz: 99,4 g
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone: 70 g
Węglowodany: 0,4 g
w tym cukry: 0
g
Białko: 0,1 g.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze do 25 °C.
Chronić przed bezpośrednim działaniem promeni słoneczych.
Ewentualna zmiana
konsystencji produktu nie świadczy ojego zlej jakości.