MAKARON SPAGHETTI NERO DI SEPPIA 500G - LA MOLISANA





Opis
MAKARON SPAGHETTI NERO DI SEPPIA 500G - LA MOLISANA
Nie mogło zabraknąć w naszym asortymencie specjału gastronomicznego, który rozsławia firmę LA MOLISANA na całym świecie! Spaghetti czarnego koloru dzięki atramentowi z mątwy . Tradycja głosi, że zrodził się z oszczędności szefa kuchni, który nie chcąc poświęcać niczego z ryby, postanowił ponownie wykorzystać nawet tę „czarną” część. Dziś, pomimo swojego skromnego pochodzenia, te spaghetti uważane są za ekskluzywny przysmak dla prawdziwych „smakoszy”.
Spaghetti z tuszem z mątwy są wytwarzane bez konserwantów i barwników, tylko z najwyższej jakości surowców i oferowane w pięknym, bardzo eleganckim czarnym opakowaniu .
Produkt importowany bezpośrednio z Włoch.
Składniki: pszenica durum, atrament z mątwy (3%)
Alergeny: gluten. Może zawierać skorupiaki oraz soję.
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i ciemnym miejscu.
Czas gotowania: 8 minut (al dente). Do ugotowania 100 gram makaronu potrzeba średnio 1 litra wody i 7 gram soli.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna - 1484 kJ / 350 kcal
Tłuszcz - 1,3 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,4 g
Węglowodany - 69,0 g
- w tym cukry - 3,3 g
Białko - 14,0 g
Błonnik - 3,3 g
Sól - 0,23 g