MAKARON PENNE KUKURYDZIANO - RYŻOWY BEZGLUTENOWY BIO 500g - FELICIA
Opis
MAKARON PENNE KUKURYDZIANO - RYŻOWY BEZGLUTENOWY BIO 500g - FELICIA
Do produkcji makaronu bezglutenowego używane są wyłącznie ekologiczna mąka kukurydziana i ryżowa. Delikatna obróbka surowców pozwala zachować cenne składniki i sprawia, że makaron jest wyjątkowo delikatny i smaczny. Wyczaruj pyszne danie z makaronu ze śródziemnomorskim sosem pomidorowym, warzywami lub makaronem zapiekanym. Makaron jest świetną alternatywą dla pszenicy durum. Felicia Bio to włoska marka makaronów produkowana przez rodzinną firmę Molino Andriani z Apulii
Makarony ekologiczne marki FELICIA są certyfikowane przez organ kontrolny IT-BIO-008.
SKŁADNIKI
mąka kukurydziana* (70%), mąka ryżowa* (30%) (*składniki ekologiczne)
Alergeny: brak.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1516 kJ / 357 kcal
Tłuszcz: 1,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 78 g
w tym cukry: 0,2 g
Białko: 7,4 g
Sól: 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym miejscu, chronić przed światłem.