MAKARON LASAGNE PEŁNOZIARNISTY BIO 250g - RAPUNZEL
Opis
MAKARON LASAGNE PEŁNOZIARNISTY BIO 250g - RAPUNZEL
Rapunzel do produkcji lasagne używa się pełnoziarnistej kaszy manny z pszenicy durum i wody źródlanej. Ekologiczna pszenica użyta do produkcji makaronu pochodzi z upraw na terenie Włoch. Makaron lasagne może być używany bez wstępnego gotowania. Surowe płaty ekologicznego makaronu lasagne należy układać na przemian z wybranymi składnikami w naczyniu żaroodpornym - piec w piekarniku - gotowe!
Makarony ekologiczne marki RAPUNZEL są certyfikowane przez organ kontrolny IT-BIO-009.
SKŁADNIKI
ekologiczna mąka pełnoziarnista z pszenicy durum
Alergeny: gluten. Może zawierać śladowe ilość jaj oraz soi.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1489 kJ / 352 kcal
Tłuszcz: 1,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 68 g
w tym cukry: 2,0 g
Białko: 13 g
Sól: <0,03 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym miejscu, chronić przed światłem.