MAKARON (KUKURYDZIANO - RYŻOWY Z KONOPIĄ) FUSILLI BEZGLUTENOWY BIO 250 g - PASTA NATURA
Opis
SKŁADNIKI
mąka
kukurydziana*, mąka ryżowa*, mąka z nasion konopi* 8 % (*certyfikowany
składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1433 kJ / 338
kcal
Tłuszcz: 2,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6
g
Węglowodany: 67 g
w tym cukry: 0,9 g
Błonnik: 4,4
g
Białko: 10 g
Sól: 0,03 g
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1 L wody, dodać 10 g soli,
łyżkę oliwy z
oliwek i
makaron. Gotować 10 - 12 minut od czasu do czasu mieszając. Po
ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić według
uznania.
INFORMACJA
ALERGENNA
Może zawierać soję
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w
suchym i chłodnym miejscu
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
CERTYFIKAT BIO: jest
BEZ GLUTENU (deklaracja): BEZ GLUTENU (deklaracja)
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
KRAJ POCHODZENIA: Włochy
PRODUCENT: PASTA NATURA (makarony, ciastka)
Liczba sztuk na warstwie: 160
Masa netto (g): 250
Wysokość opakowania zbiorczego (cm): 26.20
Liczba sztuk na palecie: 1280