CUKIER KOKOSOWY BIO 600 G EKOWITAL - EKOWITAL
Opis
Cukier kokosowy to alternatywa dla białego cukru, produkowany z soku pąków palmy kokosowej. Charakteryzuje się lekko karmelowym smakiem. Ze względu na niski indeks glikemiczny polecany jest diabetykom. Bogaty w magnez, potas, cynk i żelazo oraz witaminy z grupy B oraz C.
Wartość odżywcza produktu na 100g: Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1577/377
Wartość odżywcza produktu na 100g: Węglowodany (g): 93,0 g
Wartość odżywcza produktu na 100g: W tym cukry (g): 90,0 g
Wartość odżywcza produktu na 100g: Białko (g): 0,0 g
Wartość odżywcza produktu na 100g: Tłuszcz (g): 0,40 g
Wartość odżywcza produktu na 100g: W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,0 g
Wartość odżywcza produktu na 100g: Błonnik pokarmowy (g): 0
Masa netto [kg]: 0.6000
Pochodzenie: Indonezja
Produkt BIO: TAK
Produkt WEGETARIAŃSKI: TAK
Produkt WEGAŃSKI: TAK
Produkt NATURALNY: TAK
Skład: *Cukier kokosowy 100 % *składnik pochodzący z rolnictwa ekologicznego.
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Możliwe alergeny: gluten, sezam, soja, orzechy