CHLEB KUKURYDZIANY Z ZIARNAMI SŁONECZNIKA BEZGLUTENOWY BIO 500 G - SCHNITZER
Opis
SKŁADNIKI
woda, skrobia kukurydziana* (30%), zakwas ryżowy* (mąka ryżowa*, woda), ziarna słonecznika* (6%), mąka ryżowa*, mąka kukurydziana* (3%), olej słonecznikowy*, dekstroza*, łuski babki płesznik*, białko grochowe*, błonnik jabłkowy*, sól morska, drożdże, substancja zagęszczająca: guma guar*, ksantan, przyprawy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Wyjąć z
opakowania i włożyć do wcześniej nagrzanego piekarnika. Piec w
temperaturze 200 stopni C przez 15 minut lub pojedyncze kromki opiekać w
tosterze.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość
energetyczna: 871 kJ/ 207 kcal
Tłuszcz:
5,8 g
w tym
kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
Węglowodany: 31,4 g
w tym
cukry: 1,3 g
Błonnik: 6,6 g
Białko:
4,1 g
Sól: 1,02
g
INFORMACJA
ALERGENNA
Może
zawierać sezam, soję, łubin i jaja