BUŁKA TARTA PSZENNO-ŻYTNIA BIO 250 g - BIO PLANET
Opis
SKŁADNIKI
mąka
pszenna* 75 %, mąka żytnia* 22 %, woda, sól
morska (*certyfikowany składnik
ekologiczny).
OPIS
Ekologiczna
bułka tarta doskonale nadaje się do obtaczania kotletów warzywnych,
strączkowych czy mięsnych. Może stanowić zagęszczający dodatek do wszelkiego
rodzaju farszy lub pasztetów, a także posypkę, aby pieczony pasztet na wierzchu
był smakowicie rumiany. Bułka tarta jest niezbędna również do posypywania
foremek do pieczenia ciasta i chleba, aby łatwo odchodziły od blaszki.
WARTOŚĆ
ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1649 kJ/389 kcal
Tłuszcz
- 1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,4 g
Węglowodany - 81 g
w
tym cukry - 0,7 g
Błonnik - 4,7 g
Białko - 11 g
Sól - 1,3
g
INFORMACJA
ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: orzeszki ziemne, orzechy,
sezam, soję.
ZALECANE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
CERTYFIKAT BIO: jest
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
KRAJ POCHODZENIA: Polska
PRODUCENT: BIO PLANET - seria NIEBIESKA (ryże, kasze, ziarna)
Liczba sztuk na palecie: 720
Wysokość opakowania zbiorczego (cm): 14.00
Kraj Producenta: Polska
Masa netto (g): 250
KRAJ POCHODZENIA SKŁADNIKÓW: Polska
Liczba sztuk na warstwie: 144