BIAŁKO DYNIOWE BEZGLUTENOWE BIO 400 G - PURASANA
Opis
SKŁADNIKI
pestki dyni w proszku* 100%
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Organiczny, wegański
100% proszek z pestek dyni zawiera 65% białka. Średnia porcja zawiera 22
g białka. Białko pomaga w utrzymaniu masy
mięśniowej.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1,5
miarki proszku (30-35 g) dodać do 300-350 ml mleka, napoju roślinnego, soku
owocowego lub smoothie i mieszać przez 15 sekund, następnie spożyć.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Energia: 1507 kJ/359 kcal;
Tłuszcz: 9,3 g,
w tym
kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g;
Węglowodany: 4,9 g,
w tym cukry: 1,4
g;
Błonnik: 11 g;
Białko: 65 g;
Sól: 0,06 g;
alanina:
2,64 g,
arginina: 8,22 g,
kwas asparaginowy: 4,88 g,
cystyna: 0,72
g,
kwas glutaminowy: 10,28 g,
glicyna: 3,00 g,
histydyna: 1,59 g,
izoleucyna: 2,31 g,
leucyna: 4,71 g,
lizyna: 2,09 g,
metionina:
1,22 g,
fenyloalanina: 3,77 g,
prolina: 2,09 g,
seryna: 2,84 g,
treonina: 1,62 g,
tryptofan: 0,34 g,
tyrozyna: 2,03 g,
walina:
2,98 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w
suchym miejscu, szczelnie zamknięte po każdym
użyciu.