BABKA PANETTONE NOCCIOLA PIEMONTE IGP 750G - BAULI





Opis
BABKA PANETTONE NOCCIOLA PIEMONTE IGP 750G - BAULI
Babka drożdżowa z rodzynkami i skórką pomarańczy od producenta numer 1 tego specjału we Włoszech!
Panettone to niezwykłe ciasto wypiekane we Włoszech tradycyjnie w okresie świąt Bożego Narodzenia z długo wyrastającego ciasta drożdżowego. Nazwa pochodzi od włoskiego „panetto”, oznaczającego mały bochenek chleba. Przyrostek „-one” nadaje nazwie większego znaczenia – Panettone oznacza „duży chleb”. Panettone ma niespotykany smak, dostojny wygląd i jest niezwykle delikatne.
UWAGA! Limitowana ilość! Jest to już ostatnia partia z Włoch przed Świętami!
SKŁADNIKI
krem z orzechów laskowych (14,3%) (syrop glukozowo-fruktozowy, pasta z orzechów „Nocciola Piemonte IGP” (24% w przeliczeniu na 3,4% gotowego produktu), cukier, woda, olej i tłuszcze roślinne (palmowy, słonecznikowy), odtłuszczone mleko w proszku, naturalne aromaty, odtłuszczone kakao w proszku, substancje zagęszczające: pektyny; konserwanty: sorbinian potasu; sól), świeże jaja, cukier, gorzka czekolada (10,4%) (cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgatory: lecytyna sojowa), masło (mleko), posypka dekoracyjna (3,9%) (orzechy „Nocciola Piemonte IGP”, cukier), drożdże naturalne (pszenica), syrop glukozowo-fruktozowy, emulgatory: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych; alkohol, sól, aromaty.
Alergeny: gluten, laktoza, orzechy, jaja. Może zawierać soję, inne orzechy, gorczycę
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1699kJ / 406 kcal
Tłuszcz: 20 g
w tym kwasy nasycone: 10 g
Węglowodany: 47 g
w tym cukry: 25 g
Błonnik: 2,4 g
Białko: 7,0 g
Sól: 0,44 g
UWAGA
Wypiek podlegający naturalnej utracie wagi.
Data ważności: 04/2024
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.