AGARANTA (ŚRODEK ŻELUJĄCY) BEZGLUTENOWA BIO 18 G - BIO VEGAN
Opis
SKŁADNIKI
agar agar* -
substancja żelująca, maranta w proszku*, winiany potasu - regulator kwasowości
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Środek żelujący do
żywności. Opakowanie zawiera 3 sugerowane porcje produktu po 6 g.
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Wymieszaj 6 g (1 łyżka) agaranty w 100 ml zimnej wody do uzyskania
gładkiej masy, doprowadź do wrzenia i gotuj przez 2 minuty cały czas mieszając.
Dla zimnych produktów: wymieszaj 6 g (1 łyżka) agaranty w 100 ml zimnej wody,
doprowadź do wrzenia i gotuj 1 minutę ciągle mieszając. Ostudź i stopniowo
dodawaj zimne składniki. Nie zmieniaj kolejności. Optymalną konsystencję żelową
uzyskuje się po 3 godzinach przechowywania w lodówce.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Warość energetyczna: 1017 kJ / 245 kcal;
Tłuszcz: < 0,5 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <
0,1 g
Węglowodany: 33 g;
w tym cukry: < 0,5 g;
Błonnik:
50 g
Białko: < 0,5 g;
Sól: 0,34 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu