Koszyk: (pusty)
do kasy suma: 0,00 zł
Menu
img

Większość firm z branży żywności ekologicznej przetwarza zboże na mąkę, chleb, ciasta, makaron lub piwo. Z reguły składniki na chleb i pieczywo mogą pochodzić od różnych dostawców. Istnieje jednak wiele składników, których nie powinno zabraknąć w drobnych wypiekach, takich jak ciasta i ciastka, ale które nie zawsze mają jakość organiczną. Chleb naturalny może natomiast obyć się bez zbędnych dodatków. To jeden z najważniejszych produktów spożywczych w Polsce, który spożywamy niemal każdego dnia. Z tego względu piekarze muszą przestrzegać surowych przepisów dotyczących dozwolonych składników i metod przetwarzania. Na przykład konwencjonalna biała mąka jest niedozwolona, ponieważ zawiera najmniejszą ilość minerałów i błonnika spośród wszystkich rodzajów mąki. Preferowane są ciemniejsze, bardziej wartościowe pod względem odżywczym rodzaje mąki. 

 

Nie znaleziono produktów spełniających podane kryteria.

© Remedy Template by Maxsote
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl