Producent
- BALVITEN (chleby, mieszanki do wypieku) (4)
- BIO VEGAN (4)
- BIO VEGAN (agaranta, drożdże i inne) (2)
- ECOR (5)
- FLORENTIN (3)
- GOOD STUFF (chipsy lniane, chleby na zakwasie) (6)
- PAPAGRIN (5)
- PIEKARNIA BIOPIEKARZ (2)
- POPCROP (produkty niebieska kukurydza) (3)
- SCHNITZER (4)
- SMAAKT (produkty spożywcze) (1)
- TERRASANA (3)
Wysyłka w
Większość firm z branży żywności ekologicznej przetwarza zboże na mąkę, chleb, ciasta, makaron lub piwo. Z reguły składniki na chleb i pieczywo mogą pochodzić od różnych dostawców. Istnieje jednak wiele składników, których nie powinno zabraknąć w drobnych wypiekach, takich jak ciasta i ciastka, ale które nie zawsze mają jakość organiczną. Chleb naturalny może natomiast obyć się bez zbędnych dodatków. To jeden z najważniejszych produktów spożywczych w Polsce, który spożywamy niemal każdego dnia. Z tego względu piekarze muszą przestrzegać surowych przepisów dotyczących dozwolonych składników i metod przetwarzania. Na przykład konwencjonalna biała mąka jest niedozwolona, ponieważ zawiera najmniejszą ilość minerałów i błonnika spośród wszystkich rodzajów mąki. Preferowane są ciemniejsze, bardziej wartościowe pod względem odżywczym rodzaje mąki.
Nie znaleziono produktów spełniających podane kryteria.