Koszyk: (pusty)
do kasy suma: 0,00 zł
Menu
img

Chleb, bułki czy wszelkie produkty, które mają stanowić zamienniki pieczywa są nieodłączną częścią naszego codziennego jadłospisu. Jeżeli należysz do grona osób, które nie wyobraża sobie śniadania bez kromki ulubionego chleba to trafiłeś w doskonałe miejsce. W tej kategorii produktów znajdziesz wszytko co potrzeba do skomponowania pysznego śniadania, w bardziej tradycyjnej formie, ale również w tej zdrowszej. Oferujemy wiele zamienników zwykłego chleba, których włączenie do diety przyczyni się do dostarczenia wartościowych składników odżywczych, a nawet do zrzucenia kilku zbędnych kilogramów.

CHLEB I BUŁKI

Pieczywo w naszej diecie może stanowić znakomite źródło węglowodanów, ale także innych istotnych składników. W zależności od tego jaki rodzaj chleba czy bułek wybierzemy możemy dostarczyć znaczne ilości witaminy A, E, witamin z grupy B oraz magnezu, fosforu oraz kwasu foliowego.

  • Mamy do zaoferowania zdrowsze zamienniki tradycyjnego chleba tostowego, chleb żytni oraz orkiszowy.
  • Warto również wspomnieć o bogatej ofercie pieczywa dla osób zmagających się z nietolerancją glutenu. Lista dostępnych produktów jest długa i można na niej znaleźć bezglutenowe odpowiedniki klasyków, ale również ciekawa propozycje na które pokusi się niejedna osoba nie mająca problemu z glutenem. Oferujemy bezglutenowy chleb kasztanów, ryżowo-jaglany czy kukurydziany z amarantusem. Wszystkie bezpieczne dla osób z celiakią. Również bezglutenowych bułek w wersji klasycznej i pełnoziarnistej również u nas nie brak.
  • Dla domowych piekarzy dostępne są również w pełni ekologiczne zakwasy, dzięki którym domowy chleb nabierze zupełnie innego, pysznego smaku. Jeżeli pieczesz samodzielnie chleb, albo planujesz zacząć to koniecznie musisz zainteresować się naszymi propozycjami. W ofercie mamy również gotowe bezglutenowe miksy, które świetnie sprawdzą się dla osób, które nie mają dużego doświadczenia w domowym pieczeniu.
  • Dla sportowców i osób aktywnych mamy propozycję proteinowego chleba, który doskonale uzupełni zawartość białka w codziennych posiłkach.

PIECZYWO CHRUPKIE I WAFLE

Poza tradycyjnym pieczywem mamy w ofercie jeszcze kilka ciekawych wariantów. Pieczywo chrupkie i wafle to kategoria produktów, która również ma wiele do zaoferowania. Zaczynając od dietetycznych zamienników pieczywa, poprzez zdrowe przekąski, aż po wafle z dodatkami otrębów i nie tylko. W tej kategorii również nie zapominamy o osobach nietolerujących glutenu. Lista długa, a większość pozycji jest dostępna dla osób z celiakią.

TORTILLE

Dla miłośników domowych fast-foodów również coś się znajdzie. Tortille z prostym składem, bez zbędnych dodatków w różnych wariantach oraz bezglutenowe spody do pizzy. Zaopatrz się w sprawdzone produkty, z ekologicznych składników i spraw, że słowo "fast-food" nabierze zupełnie innego wymiaru. Pizza czy tortille z naszymi produktami nie muszą być niezdrowe czy zakazane na diecie redukcyjnej.

PANIERKI

Jeżeli pojawia się słowo panierka, to w tradycyjnej polskiej kuchni od razu na myśl przychodzi bułka tarta. Nic, więc dziwnego, że właśnie ona znajduje się w naszej kategorii. Dzięki bio bułce tartej z ekologicznych składników znacznie podniesiesz wartość odżywczą swojego dnia. Ekologiczna bułka tarta świetnie sprawdzi się jako panierka do potraw mięsnych, ale również do tych wegańskich. Jeśli jeszcze nie jadłeś kotlecików z ciecierzycy i brokułu, właśnie w panierce z bułki tartej, koniecznie musisz spróbować. Poza tradycyjną panierką oferujemy również kukurydziane zamienniki, które nadadzą charakterystycznego smaku Twoim potrawą. Tak, jak w pozostałych kategoriach, w tej również nie zapominamy o osobach będących na diecie bezglutenowej i w swojej ofercie mamy coś dla nich. Bezglutenowa bułka tarta i bezglutenowa panierka, to produkty, które doskonale zastąpią tradycyjną bułkę tartą.

 

 

Pieczywo ekologiczne w Delikatesach EKOLUD

W tej kategorii produktów EKOLUD znajdziesz wszystko, czego potrzebujesz, aby skomponować pyszne śniadanie w zdrowszej formie. Są to przede wszystkim wypieki powstające z udziałem ekologicznych zbóż, mąk ryżowej oraz jaglanej, a także słonecznika. Doskonale sprawdzają się jako jako dodatek do dań lub przekąska.

Pieczywo ekologiczne cieszy się bardzo dużą popularnością ze względu na wysoką zawartość białka i błonnika. Ma również niski indeks glikemiczny, dzięki czemu może zmniejszyć ryzyko występowania cukrzycy i otyłości.

Ekologiczne pieczywo bezglutenowe

Chleb bezglutenowy to doskonały zamiennik tradycyjnego chleba lub bułek. Choć ma charakterystyczny smak i konsystencję, jest nie mniej pyszny niż klasyczne warianty, które wszyscy znamy z przeszłości. Ekologiczne pieczywo bezglutenowe jest przygotowywane ze szczególną starannością, tak aby jego smak i wartości odżywcze doskonale odpowiadały ich glutenowym odpowiednikom.

Chleb bezglutenowy zawiera dużo żelaza i potasu oraz jest dobrym źródłem błonnika pokarmowego. Jeśli ktoś ma alergię na gluten, musi uważać przy spożywaniu klasycznej wersji chleba - nawet śladowe ilości żywności zawierającej gluten mogą wywołać poważną reakcję. Chleb bezglutenowy jest również korzystny dla osób, które mają trudności z trawieniem białek pszenicy oraz dla tych, którzy cierpią na zespół jelita drażliwego oraz czy celiakię.

Pieczywo bio - ekologiczna alternatywa

Pieczywo Bio jest produkowany z ekologicznych składników. Oznacza to, że mąka, drożdże, woda i sól zostały wyprodukowane metodami ekologicznymi. Ale co to tak naprawdę oznacza?

Ekologiczni rolnicy stosują naturalne metody uprawy roślin. Nie używają sztucznych nawozów ani pestycydów, które mogą szkodzić środowisku i pozostawiać pozostałości na żywności. Zamiast tego polegają na naturalnych metodach, takich jak płodozmian i kompostowanie, które odżywiają glebę i utrzymują rośliny w zdrowiu. Zwalczają również chwasty i szkodniki, stosując pożyteczne owady lub ptaki, a nie środki chwastobójcze czy owadobójcze.

Pieczywo ekologiczne - dlaczego warto po nie sięgnąć?

Istnieje wiele powodów, dla których warto sięgnąć po chleb ekologiczny, ale najważniejszym z nich jest... zdrowie!

We współczesnym świecie trudno jest znaleźć produkty całkowicie naturalne. Większość produktów znajdujących się na półkach supermarketów zawiera liczne dodatki chemiczne. Chleb nie jest tu wyjątkiem. Kupując masowo produkowane pieczywo, musimy być przygotowani na obecność różnych jego składników, takich jak konserwanty i spulchniacze.

Odpowiedzią na ten problem jest pieczywo ekologiczne. Produkowane z wykorzystaniem naturalnie wytwarzanych składników jest zdrowsze i co najmniej tak samo smaczne jak zwykły chleb.

© Remedy Template by Maxsote
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl